Ingen Sommar Utan Reggae!

Nu har jag varit och lunchat med älskade syster. Det blev en ceasarsallad på ÅSS. Mums, men jag tycker dom var lite snåla med kycklingen. Nu ska jag just dra iväg till jobbet, men först "Dagens Sommarlåt".
Idag har jag valt Markoolios "Ingen Sommar Utan Reggae". Jag tycker att den är klockren precis som dom flesta andra av hans låtar så är texterna så jäkla bra. Man känner igen sig i dem. Dock har denna låt fått kritik för sin bild av alkohol i och med att Markoolio har många unga fans.
Citat: "Det ska va reggae på sommarn, lite lullig var dag". Haha, vadå, det stämmer ju... =)

Sommaren 2007!



XOXO!

Ändrade planer!

Får bli garderobsstädning någon annan dag istället. Nu drar jag och lunchar med syrran istället. Inte helt fel det heller. Men en stooor kopp kaffe, "Days of our lives" och en dusch hann jag med iaf på dagens ToDo-lista.


XOXO!

Idag ska jag...

...dricka en stooor kopp kaffe!
...äta delikatessyoughurt med cornflakes.
...rensa ur garderoben!
...slappa framför "Days Of Our Lives".
...fortsätta med garderobsäventyret.
...duscha!
...åka på jobb!
That's my day folks!

XOXO!

Min midsommarnatts (mar)dröm!

Det har tyvärr blivit dåligt uppdaterat här i bloggen över midsommarhelgen, och det finns en anledning till det. Okej, rubriken låter kanske lite väl dramatisk. Min midsommar har inte varit så hemsk men den blev inte som jag tänkt mig bara. Jag skulle jobba midsommarafton, det var jag inställ på. Men sen skulle jag vara ledig lördag-söndag. Så när jag hade slutat i torsdags kväll så satte jag mig i baren och tog en kaffe. Efter typ 20 minuter så kommer Mackan ut från köket och frågar om jag möjligtvis kunde gå och byta om till kockkläder igen, för Jenny har skurit sig ganska illa i två fingrar och måste med största sannolikhet åka till akuten och sy. Självklart går jag och byter om igen. Problemet var ju att Jenny skull jobba midsommardagen och söndag. Och när det är midsommarhelg så är det ju ganska svårt att få ersättare i och med att de flesta har planer och så även jag. Planen var att jag skulle åka ut till Tjudö, till min pojkväns kusins familj, efter jobbet på midsommarafton. Där skulle vi umgås och dricka lite och på lördagen om det skulle vara fint väder kanske vi skulle åkt ut på sjön eller nått. Men, men... två av kockarna var på semester så dom kunde man ju inte ringa in, och de andra två kockarna var båda i Sverige, såååå det var bara att bita ihop och säga att man kunde jobba. Aja, jag skrattar väl när lönen kommer, moahaha! Men jag slapp faktiskt att jobba på söndagen. Så då hade en en myspysdag ute i Lemland. Vi spela crocket, åt midsommarrester och på kvällen blev det fotboll, chips och dipp för hela slanten. Så helgen fick ju en bra avslutning i alla fall.
Stackars Jenny fick sy i sitt finger.


XOXO!

Mr Cool!

Oskar "Kihlen" Linnros och Daniel "Big Danne" Adams-Ray är namnen på killarna i hiphop-gruppen Snook. De fick några hittar ett par år sedan med bland annat "Längst Fram I Taxin" och "Var Vi Kommer Ifrån". Tyvärr ryktas det att gruppen har splittrats i och med att båda har soloprojekt på gång och de har inte varit aktiva i Snook sedan 2006. Minns i alla fall när de släppte sin första hit "Mr Cool", då stod precis alla och röjde till den på dansgolvet på "Arken" (stadshotellet alltså!) med sina långtradarchaffis-kepsar. Sååå jävla skön låt!

Sommaren 2004!



XOXO!

Alors On Danse!

Denna låt tror jag kan bli en riktig "plåga" nu i sommar. Sångaren Stromae kommer från Belgien. Let's go, det är bara att dansa. Är ni likna sugna som jag??
XOXO!

Ser fram emot 12 timmar av matlagning!

Tjenixen!
Är precis på väg till jobbet, med andra ord så har jag 12 timmars matlagning framför mig. Blir skitbra, synd att jag är en liten liten smula trött bara. Det är ju otroligt hur man verkligen inte kan stänga av teven när det är "Sex And The City", fast man har sett alla avsnitt 4-5 ggr. Det är sjukt beroendeframkallande. Aja, gotta go, så vi hörs väl om typ 13 timmar.

XOXO!

Städmani!

Fick lite städmani häromdagen när jag hade fått i nerverna på att det var så förbaskat stökigt hemma. Grejen är den att jag brukar vara ganska pedant med städning och tvättning och jag städar dagligen och tvättar minst 2 ggr i veckan. MEN, jag måste erkänna att på sommaren så brukar det väl bli lite sisådär med det hela. Det finns så mycket annat man vill göra och prioriterar före att åka hem och städa plus att man ofta jobbar 10-14 timmars dagar och då blir man ganska trött. Men nu har jag det fint hemma igen och behöver inte tänka på det på ett tag igen, skönt!!

Före:
Efter:
Före:
Efter:
Blev ju lite skillnad i alla fall. =)

XOXO!

Kick-off outfit!

I måndags hade vi kick-off med jobbet och då såg jag ut så här! Jag tror det här är den första outfit-bilden jag lägger upp. Kanske man borde ta såna lite oftare.

XOXO!

Ta Mig Till Havet!

Dagens sommarlåt är en klassiker som kom när jag var liten. När jag hör denna låt så tänker jag tillbaka på när jag som barn leker med syrran ute på sommarstugan på Väddö. Vi springer barfota i gräset medan pappa löser korsord i hängmattan och mamma pysslar runt i rabatterna. Riktig svensk sommar, underbart.

Sommaren 1986!


XOXO!

Styrstångsfylla!

Tjena hej!
Tänkte bara visa hur det kan sluta om man bestämmer sig för att cykla hem från krogen, som jag och min kära pojkvän Rasmus bestämde oss för i fredags, Rasmus cykla och jag åkte med på pakethållaren. För det första så blev vi stoppade av polisen som tyckte att vi vingla för mycket så han tyckte nog att vi borde hoppa av cykeln och gå hem. Vilket vi gjorde. Men när det var ca 300 meter kvar hem och en lååååång nedförsbacke så tyckte vi att vi nog kunde cykla ned för den.
Vad tror ni händer då? Jo, vi vurpa såklart. Så snuten hade fan rätt. Vi borde ha gått. Men vi klara os helt bra förutom ett litet blåmärke.

XOXO!

Mitt hem är en svinstia och jag är Kung Gris!

Tänk hur mycket man vansköter sitt hem när man jobbar från morgon till kväll. I alla fall gör jag det. Och det är konstigt att även fast man inte är hemma större delen av tiden så lyckas man ändå få det jäkligt stökigt. Grejen är den att jag har fått stock i avloppet i köket och jag har inte hunnit åka och handla på några dagar så disken har bara staplats på hög i köket, det ser på riktigt helt för jäkligt ut... Jag säger som Tony Irving: MEN!!! Idag är jag ledig och nu blir det STORA städdagen. Ska få det blänkande rent! Så jag kommer vara upptagen ett tag nu.
Känner inte för att vara med på foto idag så Juttis får agera modell.

XOXO!

Dunka Mig Gul & Blå!

Kom just hem från jobbet och ligger under täcket nu. Hann faktiskt se sista 20 minuterna av Brasilien-Elfenbenskusten. Brassarna vann med 3-1, inte helt oväntat. Men jäklar vad heta känslor det var på planen, bråk hit och dit, gula kort här och där, till slut blev till och med Kaka utvisad efter 2 gula kort.
Men hallå, det var inte fotboll jag skulle snacka om, jag tänkte lägga in "dagens sommarplåga". Läste i en tidning på jobbet att Frida Muranius har gått ner 30 kg och hon såg faktiskt skitsnygg ut. Jag kom oförglömligt att tänka på hennes hit "Dunka Mig Gul & Blå" som var en riktig hit sommaren 2007. Antingen älskade man den eller så hatade man den, och jag älskar den.
Sommaren 2007!


XOXO!

Workaholic!

Har tyvärr inte blivit så mycket bloggande i helgen, har jobbat, jobbat, jobbat. När man kommer hem är det första man tänker på inte att sätta sig vid datorn och blogga i alla fall. Utan man slocknar rakt av i sängen.
I fredags blev det även lite utgång efter jobbet, haha det var skoj. När jag och Rasmus skulle cykla hem från krogen så skjutsa han mig, och vi vingla runt ganska bra så snuten körde upp bredvid oss och sa att vi nog borde gå istället. Alltså jag kunde inte hålla mig, jag börja asgarva.
Nu ska jag iväg på jobb, igen! Imorrn är jag ledig, men då har vi Kick-Off med jobbet, ska bli grymt kul. Nä, nu måste jag dra så jag inte kommer försent.

XOXO!

Leva Livet!

En sommarlåt bara innan jag går och tuttar! Tycker att den här låten prickar alla rätt när det är sommar, man är ung, man vill ha kul, man vill leva livet. Den talar för sig själv!!
Sommaren 1981!
XOXO!

Natti natti!

Kom just hem från jobb/krogen! Blev nästan ett 12-timmarspass på jobbet och sen hade Jen och Liz bestämt sig för att ta sig en eller två efter jobbet och jag är inte den som säger nej så jag kom med på ett par öl på äventyrsgolfen. Det var livemusik med Mette, och jäklar jag måste säga att den tjejen har en grymt skön röst att lyssna till. Lite så där whiskyhes, vilket inte är helt fel. Trots att jag ville stanna så sa samveten och det faktum att det var slut i snusdosan att det var dags att trampa hem cykeln. Det är ju trots allt fredag imorrn och när man jobbar på krogen så innerbär det ett givet 13-timmarspass. Nu ska jag krama kudden, puss på er!
XOXO!

Gooood morning Mariehamn!

Sitter här med en rykande färsk kopp kaffe, mmmm! Har redan hunnit baka bröd, herre gud vad jag känner mig huslig, jag skulle verkligen passa som hemmafru.
Vara hemma och internetshoppa, åka på vin-luncher med de andra hemmafruarna på tisdagar, tillbringa massa tid på gymet, långpromenader med hundarna, jaja, jag kan väl städa och laga mat ibland också.
Ska snart åka iväg på jobb, gör mig i ordning nu, sminkar mig och lyssnar på lite musica.
XOXO!

Klick, klick, klick!

Är det inte underbart med internetshopping ibland? Med några enkla musklick så har du snart kläderna hemma i sovrummet färdiga att användas. Nätshopping är en livsnödvändighet speciellt när man bor på en liten ö som Åland och det finns en vettig affär att handla i, ja du hörde rätt, EN!! Och till råga på allt så kostar 80% av allt som finns i den affären över 100€, det är helt sjukt.

Men klick, klick, klick så har jag klickat hem dessa nya plagg till mig, lagom tills första fina sommarlönen anländer.

Och lugn mamma, det mesta var faktiskt på rea, haha!!

XOXO!


I'm Yours!

Dax för dagens sommarlåt, och det var väl oundvikligt att ta med denna låt nån gång under sommaren. En av de största sommarplågorna på senare år faktiskt. Ja, visst är det Jason Mraz "I'm Yours" jag pratar om. Jag var i Thailand i februari och den spelades utan att skoja överallt. För mig är det en riktig "backpacker"-låt, och i videon är han ju något av en backpacker också.

Sommaren 2008!


XOXO!

Iväg på Combat!

Tjohoo!
Nu drar jag till gymet och tränar lite bodycombat för min dagliga dos av motion, hörs lite senare.
XOXO!

Examensbilder!

Har ju glömt lägga in examensbilder. Eller glömt och glömt, jag skyller allt på dataproblem. Men nu kommer det ett gäng bilder här.
Det var för övrigt en helt underbar avslutning, och jag och mina klasskamrater hade hur kul som helst.
Jag och finaste Johanna.


Moi!


Skumpan slank ner konstigt nog. =)


Underbart kul att Sara och Hanna hade hittat ända till Åland för min skull.


Avslutningsmiddag på Mariepark.


Johanna & jag!


Rickard B., Basti och Rickard H.


Yosef, Jenny och Hanna.


Sara och Matilda S.


Me, Fredrik och Fia.


Shysst kameraskugga.


Det blev många mössor att skriva i.


Jag och sötaste Jenny.


Coola killar


Mysiga brudar!


Årets snyggaste kille och årets snyggaste tjej, haha, jag skojar inte.


Och så lite dans.


Drinkar på Ångbåtsbryggan Knorring.

Sådär, nu orkar jag inte lägga upp fler bilder. Hörs lite senare!!
XOXO!






Alltså, vem skulle inte vilja ha mig till flickvän?

Ibland är jag faktiskt en ganska snäll flickvän, ville bara få det sagt.
Konversation mellan mig och min pojkvän för ett par dagar sen:
Jag:  - Gulle, jag ska åka och handla, är det något speciellt bröd du vill ha?
Rasmus:  - Älskling kan inte du baka eget bröd, det är ju sååå mycket godare?
Jag:  - Mmmm, ja det kan jag väl. Bara för att jag älskar dig super duper mycket.
Rasmus:  - Jag älskar dig ännu super duper mera mest, min lilla hallonpaj.
Jag:  - Hihi, men älskling du är en rabarberpaj med extra mycket socker på.
Rasmus:  - ROAR!!
Jag:  - Mjaou!!
Okej, det där sista i konversationen kanske inte hände, men han fråga iaf om jag kunde baka och jag ställde villigt upp på det. Sen ville jag ju gärna inviga bakmaskinen som jag fått i examenspresent av mamma och pappa. Sagt och gjort, nu har jag bakat och jag tänkte dela med mig av receptet för det blev riktigt gott bröd.
Solroskvadrater

Ingredienser 12 st

1/2 (25g) pkt jäst
1 msk honung
1 tsk salt
4 dl ljummet vatten, 37°C
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl vetekross
1 dl rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl
Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ner honung och salt.
2. Rör ut jästblandningen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
3. Blanda solrosfrön, linfrön, vetekross, och rågmjöl. Blanda krossblandningen med degvätskan.
4. Tillsätt mjölet och arbeta samman till en ganska lös deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa 1 timme.
5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Strö över extra vetemjöl och platta ut degen med handen, ca 20x30 cm.
6. Skär degen i ca 12 bitar med en kniv och lägg bitarna på en bakpappersklädd eller oljad plåt.
7. Låt kvadraterna jäsa 30 min. Sätt ugnen på 250°C. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Ta ut, låt svalna.
8. Färdigt!!
Tycker absolut att ni ska testa att baka detta bröd för det blev verkligen supergott. Med risk då för att man kommer att äta mackor till middag, haha.
XOXO!



Trubaduren!

Är inte 100% säker på att den här låten släpptes till sommaren, och jag kan absolut inte lova att alla mina "sommarplågor kommer att vara just "sommarplågor". Jag kanske får säga att det får bli duktigt sköna sommarlåtar iaf. För om inte det här är en sommarlåt så vet jag inte vad som är det.

Som min andra sommarplåga har jag iaf valt Magnus Ugglas "Trubaduren". Grymt skönt "nanananana-gung" även i denna låt, precis som i "Replay" från igår. Verkar vara sånt man satsar på i sommarlåtar, haha. "Trubaduren" kom ut 1993 och har högt allsångsvärde.
Sommaren 1993!


XOXO

Bodycombat 44 är ute nu!

Igår var jag och träna bodycombat och det var release för det nya programmet, bodycombat 44. Det var kul, kanske dock inte lika kul som förra programmet, 43an. Men det kanske är för att man inte kommit in i de nya rörelserna ännu så man hänger inte med lika bra. Men i och för sig gör det inte så mycket för min del om det inte är lika skoj för på sommaren jobbar jag så mycket och så har man så mycket annat fuffens för sig så tyvärr är inte träningen prioritet numero uno. Tråkigt men sant. Får ni tillfälle så dra iväg till gymmet nån dag och träna in nya rörelserna till bodycombat 44.
Just nu sitter jag och ser på Nya Zeeland - Slovakien. Det är faktiskt helt ok att det är askasst väder trots att jag är ledig, för då får jag inte dåligt samvete när jag sitter inne och ser på fotboll =). Men vad ska jag säga, det är ju bara VM en gång vart fjärde år, så att....
P&K

 


Replay!

Från och med idag och ett tag framöver så kommer jag att ägna kategorin "Soundtrack of my life" till en både älskad och hatad musikgenre, nämligen sommarplågor. Personligen gillar jag sommarplågor för de påminner en ju om den underbaraste, varmaste och skönaste årstiden, och ofta har man personliga minnen till olika sommarplågor. Jag tänker lägga in både gamla klassiker från 10, 20, 30 år sedan men även årets sommarplågor ska jag få med.
Jag tänker börja med en av mina favoriter för i år, sommaren 2010. "Replay" av Iyaz en sångare från Brittiska Jungrfruöarna. Tycker den är duktigt skön och jag hoppas att den inte blir sönderspelad, vilket tyvärr är en risk med sommarplågor.
Sommaren 2010!
P&K

Rastlös!

Tjohej!
Är sjuuukt rastlös just nu. Är ledig och det är kasst väder, hipp hurraaa. Har sett på en film som syrran min köpte i Thailand, alltså en piratkopia. Såg typ en timme och tjugo minuter, sen var det ca 15 minuter kvar och då börja den hacka något sjukt mycket så det var omöjligt att titta på, kuuuul. Nä, inte direkt! Då satte jag på fotbollen, Holland-Danmark. Men den matchen var rätt slö så jag har surfat runt lite under tiden medan jag kikat på matchen. Holland vann förresten med 2-0, synd, jag höll på Danmark. Det är ju trots allt våra rödvita grannar. Och nu har jag ingen aning om vad jag ska göra. Ska på träning ikväll, men det är inte förns om två och en halv timme. Jaja, jag kan ju fortsätta och surfa runt på klädsidor, är stört shoppingsugen.
P&K

Young Dad!

Tjenna!
Sitter här och sminkar mig, vi ska ju iväg på bröllop om några timmar. Surfar runt lite på internet också under tiden och lyssnar på musik. I år är det som alla andra år Rockoff-festival här i Mariehamn, Åland i slutet på juli. Det kommer en hel del stora artister som Kent, Mustasch, Lars Winnerbäck, Petter och många fler. Men jag blev tipsad av Rasmus lillebror Lucas om ett band som heter Hoffmaestro & Chraa som jag inte har hört talas om så jag lyssnade på några låtar och jag gillar det verkligen. De har ett riktigt skönt beat som säkert passar in på sommarfestivaler. Man blir glad av deras musik.
P&K

Fotbollsfeber!

Ja, nu är fotbolls-vm igång på allvar. Såg båda matcherna igår,  och idag har jag sett första två matcherna och är precis på väg till Donners grannar i Lemland för att se kvällsmatchen mellan USA och England. Jag måste hålla mig lite patriotisk och heja på USA, jag är ju trots allt halvamerikan men det blir nog en jäkligt svår match för dom. Jag tror nämligen att England kan ta sig långt i detta VM. Tycker också att det var riktigt synd att Lagerbäcks Nigeria inte slog Maradonas Argentina. Han där Maradona är nog en riktig diva, usch. Nä, nu ska jag dra iväg.
Imorrn ska vi på bröllop förresten. Rasmus kusin ska gifta sig.

P&K


Waka Waka (This Time For Africa)

Yes!! Idag börjar fotbolls-vm. Som jag har längtat. Älskar fotboll, det enda sugiga är ju att Sverige inte tog sig dit. Syyynd!
Sitter i soffan och ska just se öppningsmatchen mellan Sydafrika och Mexico. I den här matchen är jag sydafrikan, HEJA Africa! Det är alltid maxat om hemmanationen vinner första matchen. Så det kommer nog bli många kvällar i soffan framöver. Idag regnar det så då tar i alla fall inte samvetet stryk för att man sitter inne, haha.

P&K

P.S. Sorry för den dåliga uppdateringen på sistone, har jobbar som ett djur. Och haft problem med datorn för den delen, men nu är Rasmus hemma från Västerås så nu får jag sno hans dator.

RSS 2.0