Endless Summer!

Har just suttit och slötittat lite på Sverige-Island, en träningsmatch inför EM, som går i sommar i Polen och Ukraina. Sverige vann med 3-2.
Som jag längtar till Fotbolls-EM, det är så sjukt kul att Sverige är med. Här är förresten officiella EM-låten.
Nu blir det sängen.
Puss & God Natt!

Långpromenad!

Åh vad skönt. Kom precis in efter en långpromenad med vovsen. Synd bara att det inte är så varmt idag. I förra veckan var det ju 25 grader varmt för sjutton. Men nu var det riktigt kyligt, så jackan fick åka på idag. Men det var en härlig promenad iaf. Jag lyckades jobba upp en hunger, för nu är jag svinhungrig. Det får bli ägg och gröt till frukost nu, eller brunch kanske man ska kalla det.
På återseende.
P&K!

Kickstart My Heart!

Tjeeena!

Ska just dra iväg på jobb, så jag slänger upp en låt som får er att kickstarta denna underbara lördag. Solen skiner, det är varmt, det är HELG! Passa på att steka nu, ni alla som är lediga.
Själv ska jag stå och steka på Dinos Bar&Grill. =)
Ha en underbar helg!
XOXO!!

Energiiii!

Yippie kay yey mother f*ckers....
Har fått så sabla mycket gjort nu när jag varit ledig 2 dagar. Superskönt. Har äntligen fått arslet ur vagnen och röjt upp i lägenhet och packat upp de sista flyttlådorna, så nu är ALLA flyttlådor tomma, yes. Tog bara 4 månader, haha. Sen har jag strukit en massa lakan och skjortor, tvättat och allmänt (vår)städat här hemma. Men jag måste erkänna att man får så jäkla mycket extra energi av att solen skiner. Äntligen har våren hittat hit.
Men om ni tror att jag ska lägga mig på soffan nu så tror ni fel. Har så mycket energi, så nu drar jag till gymmet på ett bodycombat pass. Lovely!
See ya later!
P&K!

16 Dollars!

Kom precis hem från jobbet, blev en lång dag idag, 14 timmar. Så jag orkar inte riktigt göra nått monsterlångt blogginlägg, så jag bjuder på en låt som brukar piggar upp mig istället. Ska kika på ett avsnitt av Lost innan jag går och kramar kudden...
P&K!

Eurovision, semifinal numero uno!

Kom precis hem från jobbet, nu sitter jag och slötittar på Eurovisions första semifinal. Sverige är inte med idag, men våra nordiska grannländer Finland, Danmark och Island är med, så jag håller tummarna för att de går vidare. Jag börjar jobba kl 9 imorgon så får se om jag orkar titta klart på hela programmet. Men det gör jag nog, jag är ju inte känd för att vara den som går och lägger mig i vettig tid varje dag.
Fick faktiskt en hel del gjort innan jobbet idag. Jag började inte jobba förns kl 14, så jag var ute på långpromenad med vovven, sen började jag röja som tusan i vårt förrådsutrymme. Kändes bra, nu är det inte så mycket kvar att fixa efter flytten. Vi har ju "bara"(!!??!!) bott här i 4 månader. Haha, men snart kanske det blir flytt igen. Precis när man börjar komma till rätta, hehe. Nä, men det är så att Rasmus farmor, snart 93 år gammal har flyttat till ett äldreboende nu. Tänk att hon faktiskt har klarat sig själv så länge, otroligt. Men i alla fall, så nu kommer hennes hus att stå tomt, så istället för att Rasmus föräldrar ska behöva gå och titta till huset varje dag på vintern, att inte rör har frusit och så vidare så fundera dom om jag och Rasmus vill hyra huset tills vidare. Hyran blir väl mest en symbolisk summa. Så jag och Rasmus har lite att diskutera nu när han kommer hem till helgen.
Avjnuter ett glas alkoholri cider i ett av vinglasen jag fick av min far i 30-års present, mums. Nu kommer resultatet. Skål på er.
P&K!

Hårdrock!

Jaha, igår blev man kvar efter jobbet och kika lite på Lillasyster som spelade på Dinos. Några bärs slank ner också. Det var nog en riktigt trevlig kväll i sällskap med Linda.

P&K!

I Can See Clearly Now!

Avslutar dagen med ett "Dagens låt"-inlägg. Börjar längta riktigt ordentligt till att sommaren drar igång...

...värme, sola, bada, åka ut på sjön, uteserveringar, solglasögon på, ljust när man går och lägger sig, ljust när man vaknar, picknick i det gröna....
fiskmåsar som skiter överallt, mygg som suger mitt blod, myggbett som sedan svider, du kan inte somna för det är för ljust i rummet, du kan inte somna för du svettas....
Ok, alla årstider har för- och nackdelar, skitsamma jag längtar ändå till sommaren.
Så dagens låt får bli en riktig sommar-klassiker.

P&K!

Fredagsmyyyys!!

Jaha, då var det fredag igen... Myser i soffan med Juttis och ser på Let's Dance. Nu är det utröstning, Tror (hoppas) att Camilla eller Marcus åker ut, vill att Anton och Molly går till final.
Har varit en lång dag på jobbet. Haha måste berätta en grej...
Det kom in en gäst vid 20.30-tiden och sa: "Hej, vi är några stycken som vill äta, har ni några lediga bord?"
Servitör: "Ja, hur många är ni?"
Gäst: "40 stycken."
Servitör: "Jaaaaha, nja vi har bara typ 12 platser lediga just nu."
Gäst: VA, BARA?"
Detta var alltså fredag kväll vid halv nio-tiden.
Fråga: Hur tänker folk??

P&K!

Nu blir det sängen!!!

Är lite för deppig för att blogga nu, Sverige åkte just ut ur VM. Det suger, jag vet... Tjeckien gjorde mål med 29 sekunder kvar att spela... men sån är hockeyn. Take it or leave it.. just nu vill jag bara "leave it".... Tråkigt, men nu får vi hålla på vårt kära grannland Finland, hoppas dom håller guldet i kvar i norden.
P&K!

Aaaaah, spänningen är ooooolidlig!

Hinner inte blogga nått längre inlägg just nu. Kom precis hem från jobbet och nu är det sista perioden i Sveriges kvartsfinal mot Tjeckien... JAAAAAA, Sverige kvitterade just till 3-3, LYCKA.
OK, nu tar vi dom nu tar vi dom......
Hörs efter matchen, på återseende.....
P&K!

Off to work!

Tjena!
Blir bara ett supersnabbt inlägg, ska just dra iväg till Dinos för min andra arbetsdag, tjohoo. Det är Kristi himmelsfärd idag, alltså röd dag, så det kanske inte blir så mycket att göra, vi får se. Hoppas att vi kan stänga tidigt i alla fall, för idag är det ju HOCKEY... så jag hoppas hinna hem och se slutet på Sveriges match, jag vet att jag missar början, men det är ju slutet som är det avgörande...
Ok, nu drar jag iväg.
P&K!

Tonight!

Dagens musik måste ju givetvis komma från New Kids On The Block, NKOTB, det förstod ni väl. Lägger upp en av mina favoritlåtar från när jag var en liten skitunge.

Alltså kläderna, hallå, så jäääkla cooolt.... eller va??
Nu ska jag hoppa i säng....
XO!

NKOTBSB!

Yes that's right, det bor en liten pojkbandsnörd i mig också. Jag och min kära vän Jana åkte ner till Malmö i helgen för att gå på pojkbandens superkonsert. Upphovsmännen av boyband, New Kids On The Block sammanstrålade med de största i gengern, Back Street Boys för en gemensam konsert på Malmö Arena.

Och vilken konsert sen... Glöm fjortisar som står och gråter och lägg istället till kvinnor i 25-35-års åldern som kanske inte gråter, men för all del står och skriker och sjunger och dansar med till sina ungdomsidolers största hits.
Det är nått jag kommer minnas forever. Det var verkligen superkul. Jag och Jana stod bara ett par meter ifrån scenen så vi kunde nästan nästan ta på våra gamla idoler, haha. Men det gjorde vi inte. Men jag måste erkänna att jag har en liten crush på Jordan från New Kids, det är nästan som om jag är 10 år all over again. Säger bara, mums....
P&K!

Första arbetsdagen avklarad!

Första arbetsdagen avklarad utan större insidenter.... Check!
Yes, då var man tillbaka i Dinos-vardagen igen då. Känns som att man har kommit hem, utan att låta klyschig. Har inte jobbat på Dinos på nästan 2 år. Har även inte jobbat på varma sidan sen jag sluta på Dinos, så det var lite nervöst, men det gick ju hur bra som hellst. Jobbade med Denko idag, och det är ju alltid skoj.
Gammal bild, från när jag jobba i baren.
P&K!

Rollercoster!

Mitt arbetsliv har mest varit som en bergochdalbana det senaste året.
Jag har gått från att jobba som kallskänka på Havsvidden...

...till att plugga restaurangkonditor på Ålands Hotel- och restaurangskola....
...till att jobba som kallskänka på nyöppnade restaurangen Havtorn....
...till att jag idag börjar på mitt nygamla jobb Dinos. "Home Sweet Home".
Känns faktiskt riktigt bra att komma tillbaka till Dinos, jag har alltid trivts med att jobba där, det är bra stämning alla kolleger emellan och de flesta är även mina nära vänner även utanför jobbet. Så det kommer bli en grym sommar, jag har det på känn. Och det kan jag säga, att det är inte alltid man har en bra känsla inför sommaren när det handlar om restaurangbranchen här på Åland.
P&K

I'll be back!!

Nu kallar sängen på mig!
Inser att jag måste dela upp senaste året i flera inlägg, jag menar det kan faktiskt hända en hel del på ett år. Och jag orkar inte ta upp allt i ett enda långt inlägg som ändå ingen orkar läsa så det får bli ett par mindre långa inlägg med start imorgon. Nu måste jag bumsa i säng. Sov så gott mina vänner.
XO!

Hockey-nörd!

Den här tiden på året så förvandlas jag omedvetet (eller medvetet) till en liten hockey-nörd som sitter hemma i TV-soffan och kan inte slita blicken från mitt kära 3-kronor. Sverige besegrade precis Lettland med 4-0 i den sista gruppspelsmatchen och går därmed ut som 2:a i gruppen med 6 segrar och en förlust mot Ryssland som går som segrare ur gruppen med 7 vinster. Nu väntar en spännande kvartsfinal mot Tjeckerna. Trots att vi vann i gruppspelet med 4-1 så sitter man alltid som på nålar när man möter Tjeckien, så det blir nervpirrande på torsdag när det spelas 4 kvartsfinaler på raken. Jobbar på torsdag men hoppas hinna hem och se slutet på Sveriges match som är den sista kvartsfinalen som spelas. HEJA SVERIGE!!!!
P&K!

To blogga or not to blogga??

Ok, nu har jag inte bloggat på ÖVER ett år. Japp, long time no see! Så då efter vissa påtryckningar från mamma (som saknar att läsa mina små inlägg) så ska jag göra ett tappert försök att ta upp bloggandet igen. Det är ju faktiskt ganska kul att se tillbaka och läsa vad man har gjort helt vanliga vardagar, och helger!!
Men just nu hinner jag inte skriva så mycket, sitter fastklistrad framför TV:n och ser på hockey-VM, Sverige möter Lettland i sista gruppspelsmatchen, Sverige leder förövrigt med 3-0.
Gör ett längre inlägg sen om lite smått och gott som hänt i mitt liv senaste året.
P&K!

RSS 2.0